19.2 C
Bratislava
nedeľa, 5 mája, 2024
spot_img

Cykloturistika nie je novým fenoménom, prvý cykloturisti sa začínajú objavovať už koncom 19. storočia.

Stále populárnejšie trávenie voľného a času je cykloturistika. Na Slovensku máme viac ako 15 000 kilometrov vyznačených cyklotrás so zaujímavými zastávkami.

Cykloturistika nie je novým fenoménom, prvý cykloturisti sa začínajú objavovať už koncom 19. storočia. Vývojom a zdokonalením bicyklov čoraz viac ľudí má záujem o tento druh relaxu. Problémovým sa stali bezpečné cyklotrasy. Bolo ich málo. Prvé cykloturistické trasy na Slovensku sa začali značiť v roku 1991. Na značenie trás sa dodnes používa špecifikovaný piktogram. Prvé cyklotrasy sa nachádzajú v Bratislavskom lesoparku, Slovenskom raji a Slovenskom Rudohorí. Vznikajú stále nové, niektoré už zanikli.

Slovensko je výnimočná krajina, máme krásnu prírodu a mnoho kultúrnych pamiatok, ktoré stoja za návštevu. Cykloturistika je spôsob ako sa na zaujímavé miesta dostať. Najväčší počet značených cyklotrás sa nachádza v lesoch a na lesných cestách, na poľných cestách. Je možné sa vydať aj po neoznačených trasách, tu je však  potrebné myslieť sa svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných. Autá dokážu pôžitok z jazdy na bicykli znepríjemniť. Na bicykli môžete navštíviť horské údolia, kaňony, tiesňavy, vodopády, pokochať sa slovenskou prírodou. Na cyklotúre sa môžete zastaviť napr. na archeologickom nálezisku Kostelec pri Piešťanoch, v kaštieli Betliar alebo na Trenčianskom zámku. Pre adrenalínových nadšencov sú k dispozícií freeridrové a downhilové trate v bikeparkoch v Bachledovej doline, vo Veľkej Rači- Oščadnici, Janove, na Kubínskej Holi alebo v Kálnici.

Podobné príspevky

Sociálne siete

1,096FansLike
1,096FollowersFollow
80SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Najnovšie pridané