5.6 C
Bratislava
štvrtok, 25 apríla, 2024
spot_img

Ako sme vdýchli nový život chodníku na Rakytovské plieska

Vysoké Tatry sú plné fascinujúcich lokalít, no mnohé z nich upadajú do zabudnutia kvôli sťaženému prístupu. Poznáš to – popadané stromy, rozbité mostíky a cestičky v húštinách, ktoré vedú kamsi do neznáma. Pokiaľ nie si čistokrvný dobrodruh vyhľadávajúci nebezpečné výzvy, takýto typ výletu ťa zrejme veľmi lákať nebude. A tak sme si povedali, že s tým niečo spravíme a vybraným chodníkom vdýchneme spolu ďalšími nadšencami nový život.

Tentokrát sme sa rozhodli dať trochu lásky chodníku, ktorý vedie na Rakytovské plieska. Ten bol prvýkrát otvorený v roku 2004, no postupne začal pustnúť. Okolité stromy a kry z niektorých úsekov spravili doslova bludisko a drevený mostík ponad Furkotský potok držal pokope už len silou vôle.

Náš projekt oslovil viacero dobrovoľníkov, ktorí si s nami prišli 12. júna 2021 užiť pekné chvíle v prírode, no zároveň prispieť k dobrej veci. Dokopy nás bolo 24 a ako tím sme spravili poriadny kus roboty. Upravili sme vegetáciu v okolí chodníka, spevnili sme poškodené úseky, osadili sme nové značenie. A čo je hlavné, kompletne sme zrekonštruovali drevený mostík ponad Furkotský potok.

Dobrovoľníci, ktorí nám prišli pomôcť, získali okrem dobrého pocitu aj občerstvenie od našich partnerov. Ušla sa im nejaká tá Horalka, bagetka a o pitný režim sa postaral Budiš. Niežeby vonku nebolo dosť teplo, ale za odmenu sme sa všetci zahriali pohárikom Demänovky.

Bolo nám fakt dobre a sme veľmi radi, že na Slovensku sa nájde množstvo ľudí, ktorí majú záujem nezištne pomáhať a zlepšovať tak prostredie pre nás všetkých. Všetkým zúčastneným patrí veľké ĎAKUJEM a už teraz sa tešíme na ďalšiu bomba akciu!

Podobné príspevky

Sociálne siete

1,096FansLike
1,096FollowersFollow
80SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Najnovšie pridané