5.7 C
Bratislava
utorok, 16 apríla, 2024
spot_img

Raj turistov ale aj cykloturistov. Cyklotrasy.

Na Slovensku máme kilometre cyklotrás, ktoré ponúkajú nádherné výhľady a zážitky. Jazdu na bicykli si užije skúsený cyklista aj začiatočník.

Na západnom Slovensku, jednou z najkrajších trás je Vážska cyklomagistrála. Je to najstaršia značená cyklotrasa na Slovensku. Vedie cez Trnavský, Trenčiansky a Žilinský kraj. Trasa vedie popri umelom kanály Váhu a prechádza krásnym považským regiónom. Začína sa v Hlohovci a končí pod Strečnom. Napriek svojej dĺžke, 170 km je to jedna z menej náročných trás.

Stredné Slovensko je nielen rajom turistov ale aj cykloturistov. Kráľova Hoľa je najvyšší kopec u nás, ktorý je možné zdolať aj na bicykli. Trasa je ťažšia a je potrebné počítať s náročným výšľapom, ktorý môže sprevádzať silný vietor. Začiatok a koniec trasy je v Šumiaci. Je dlhá 14 km. Odmenou je krásny výhľad na Tatry a Spiš.

Vyhľadávanou cyklotrasou na východnom Slovensku je Hnilecká cyklomagistrála. Táto cyklotrasa vedie 11timi obcami a 2 mestami. Začína v obci Dedinky a končí v Margecanoch. Trasa prechádza Hnileckou dolinou a spája južnú časť Národného parku Slovenský raj s vodnou nádržou Ružín. Na 70 kilometrovej trase sa môžete zastaviť v Rakovci a Švehlári, kde sa nachádzajú pôvodné banícke domy. V Hnilci môžete obdivovať tradičnú architektúru  dreveníc. Cyklotrasa je stredne náročná. Popri cyklotrase vedie železničná trať, ktorú môžete využiť pri ďalšom presune.

Podobné príspevky

Sociálne siete

1,096FansLike
1,096FollowersFollow
80SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Najnovšie pridané